- ”Til at inddele Lærestoffet, give Eleverne det paa en synlig Maade, og gjøre Læregangen anskuelig, bruger man Læremidler. De bidrage saaledes baade til at gjøre Undervisningen interessantere og fatteligere for Børnene og til at vinde Tid for Lærerne”. (G.P. Brammer i “Lærebog i Didactik og Pædagogik”, 1837).

fredag den 12. oktober 2012

OFF TOPIC: Rejsetips til en billig ferie


Indrømmet.  Dette har ikke så meget med IT i skolen at gøre. Men der er en del Web 2.0 i det. Så helt Off Topic er det ikke.

På opfordring kommer her nogle få henvisninger til hjemmesider, hvor man kan sammenstykke sin egen billige ferie. De viste steder er ikke de eneste steder, man kan benytte. Der er mange andre, og måske oven i købet bedre for dig. Det her er bare mine favoritter - lige nu....

Hvis vi deler ferien op i nogle trin, så bliver det lidt nemmere:
1. Overblik
2. Overnatning
3. Flyveturen
4. Husk i øvrigt - eller: Resten!



1. Overblik

For at holde styr på alle bekræftelser, mails, billetter, bookings osv, kan man oprette sig på Tripit.com, der klarer det for en. Hvis du skriver din emailadresse ind i din profil, finder den slev ud af at hente relevante mails ind fra de steder du bestiller hjemmefra. Den kan også vise klokken, vejret og ruteanvisninger til der hvor man skal bo. Hentes som app til mobilen eller tablet'en.

2. Overnatning

AirBnB.dk


Er et websted, hvor man kan tilmelde sig, hvis man har et ledigt værelse, en lejlighed, et hus, hytte eller blot en madras på gulvet. Kort sagt: En overnatningsmulighed.

Hvis man vil leje et sted at sove, er priserne er som regel billige, og der er altid billeder i annoncerne, så man få et indtryk af standarden hjemmfra. AirBnb garanterer, at billederne er autentiske. Der er ofte anmeldelser af stedet fra de tidligere lejere.

Hvis man falder for et sted, kontakter ejeren, får en aftale i stand, betaler man via AirBnb, og de sørger for at ejeren får sin del af beløbet. Det er meget praktisk, så der ikke er noget mellemværende, når man ankommer. Ejeren vil gerne hjælpe med at finde bus/undergrundsbane o.lign. så man bliver glad for at være der.

AirBnB er repræsenteret i over 30.000 byer i hele verden, så der skulle være nok at vælge mellem.
Som rejseeksempel vælger jeg en lejlighed i centrum af Barcelona med plads til 4 prs. Det koster fra ca 325 kr pr nat.  Det kan ikke gøres billigere.


3. Flyveturen

Momondo.dk

Momondo har forbindelse til alverdens flyselskaber, og kan sammensætte flyveturen med eller uden mellemlandinger hvorfra og hvortil du ønsker.

Det er et rigtig godt redskab. Man sidder med en fornemmelse af, at der ikke er et eller andet godt tilbud man går glip af, bare fordi man ikke kommer forbi en bestemt hjemmeside. Her er det hele.

Det skal indskydes, at det kun er rutetrafik den leder efter. Chartertrafikken er et kapitel for sig. Ønsker man en chartertur, skal man besøge de enkelte selskabers hjemmesider.


Hvis vi fortsætter eksemplet fra før, kan jeg flyve med Ryan Air til Barcelona (fra Tirstrup) og retur for 2161 kr pr prs. På momondo kan jeg nemt se, at hvis jeg vælger andre rejsedage, bliver det dyrere eller billigere. Det er op til mig.


Ryan air


Som man kan se, kan man på Ryan Air planlægge og booke hele sin ferie. I 2009 gjorde jeg det selv ifm en ferie til Malaga. Det var flyvetur, privat indkvartering og billeje. Den mulighed kan også anbefales.

Men tilbage til vores eksempel med Barcelona:
Her får jeg ca den samme pris som momondo gav mig, lidt mere specificeret ud. Og der kan jeg tydeligt se, at prisen er lavere, hvis jeg vælger at flyve midt i ugen, i stedet for i weekenden.






















4. Husk i øvrigt - eller: Resten!

Checkmytrip.com

Siden er en portal for alt, hvad du skal bruge af praktiske oplysninger ifm dit ophold. Hvis man er lidt af en globetrotter, og rejser tit, kan man med fordel oprette en profil derinde og gemme alle sine rejser.

Du kan finde kort over undergrunds-banen, valutaomregner, alm. kort, rute-vejledninger og meget mere. Så er der styr på detaljerne hjemmefra.














Spisesteder? - Yelp'en er nær! 

Når man nu sidder i en billig lejlighed i Barcelona, og ikke vil lave alle måltider selv, må man ud i byen og finde spisestederne. Her kan man også forberede sig hjemmefra, eller søge når man er der.

Hjemmesiden yelp.com er en database over restauranter, barer, caféer, nattelivet, "Skønhed og Spa", osv osv - listen er lang. Her kan man søge ud fra et hav af kriterier, så den viser præcis det man leder efter.

Yelp har også udviklet en app til iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry og iPad. Og de har også en Facebookside (selvfølgelig).
















Seværdigheder

Uanset hvor rejsen går hen, er det altid godt lige at sætte sig lidt ind i, hvad det er for et land man besøger. Man kan starte på http://www.geographia.com. Her er links til alverdens lande.

I vores eksempel skal vi til Barcelona, så jeg har fundet frem til
 http://www.spain.info/da/ven/grandes-ciudades/barcelona.html, hvor jeg kan orientere mig om Kunst og kultur, Barcelona for unge, for børn, sport, Gastronomi, By night, indkøbsmulig-heder osv osv.

Der findes også oversigt over transportmuligheder, hvis du ikke lige vil trave Barcelona tyndt.












Gode Apps til rejsen

http://beep.tv2.dk/guide/de-10-apps-til-rejsen
http://www.pcworld.dk/art/218435/syv-nyttige-mobil-apps-redder-ferien
http://tdc.dk/publish.php?id=29483


Og HUSK nu at sende et postkort

Hvem kan ikke blive stresset over dét. Nu kan du gøre det online med et billede du selv har taget. Nemt og hurtigt.

Billedet siger det hele. Men vær opmærksom på, at det kan blive en dyr porto, hvis det foregår over mobilnettet. Data fra udlandet er ikke billig. Sørg for at være på WiFi, når du sender postkortet.

God ferieplanlægning!