- ”Til at inddele Lærestoffet, give Eleverne det paa en synlig Maade, og gjøre Læregangen anskuelig, bruger man Læremidler. De bidrage saaledes baade til at gjøre Undervisningen interessantere og fatteligere for Børnene og til at vinde Tid for Lærerne”. (G.P. Brammer i “Lærebog i Didactik og Pædagogik”, 1837).

tirsdag den 25. september 2012

RSS - Alt kommer til DIG, og så behøver du kun at kigge ét sted.

RSS-feeds holder øje med hjemmesider for dig. Alt du behøver er en Nyhedslæser (Google har en). Så har pludselig du en "avis" som du selv har lavet, og du er altid up-to-date.
Alle blogsystemer, CMS systemer (ex Joomla, Wordpress) og næsten alt andet giver mulighed for at integrere RSS.

Og hvor er så pointen for eleverne i undervisningen???


- Jo, hvis læreren har aktiveret RSS på sin Faghjemmeside, i SkoleIntra eller på sin side, så vil eleven altid få nyeste opdateringer af siden ind i sin nyhedslæser, og det giver god mening, hvis det handler om en huskeliste, en lektieside eller artikler der skal læses. På den måde behøver eleven ikke skulle tjekke en masse sider dagligt, men blot én side, nemlig nyhedslæseren.

Man kan i sin nyhedslæser følge lige så mange sider man har lyst til. Det kunne være aviser, TV-stationer, div Blogs (ex. www.it-noter.dk).
Nogle gange står det lille RSS-ikon ved en artikel, men oftest oppe i adresselinjen. Klik på det og vælg RSS i den menu der fremkommer.

Så bliver du taget videre til hvilken læser du vil bruge. Jeg kan anbefale Google Læser.

Derfra er det bare at finde sider du vil følge, og så gå ind og læse nyheder når du har tid.

På EMU har de lavet en overskuelig og enkel indføring i hvad man skal gøre. Læs den her:
http://www.emu.dk/tema/web2/rss/index.html